• slid
  • slid
  • slid

Praktyka


W jaki sposób przygotować owoce i warzywa do wyciskarki?


Jak przygotować owoce i warzywa do wyciskania?


Po pierwsze, starannie je umyj.
  • Do mycia warzyw korzeniowych: marchewki, buraka, czy selera, użyj odpowiedniej szczotki. Jeśli jej nie masz, dobrze w tej funkcji sprawdzi się zwykła kuchenna gąbka do zmywania.
  • Owoce i warzywa najlepiej jest myć w letniej wodzie.
  • Po umyciu możesz je odsączyć na sicie.
  • Jeśli istnieje taka konieczność, odkrój te fragmenty owoców i warzyw, które mają mechaniczne uszkodzenia.
Po drugie, obierz je.
  • Obrania wymagają wszystkie warzywa korzeniowe.
  • Należy również usunąć twardą skórkę z takich owoców jak: arbuzy, melony, czy ananas.
Po trzecie, usuń pestki.
  • Musisz usunąć pestki z takich owoców jak: wiśnie, czereśnie, brzoskwinie, arbuzy itp. Nieusunięte pestki mogą zatrzymać pracę ślimaka.
  • Usuń gniazda nasienne z takich owoców jak jabłka i gruszki.
Po czwarte, pokrój je na odpowiednie części.
  • Twarde warzywa korzeniowe warto pokroić na części, które wyglądem przypominają krótkie frytki.
  • Miękkie owoce można pokroić na większe części, tak aby zmieściły się do otworu wpustowego.

Jeśli surowce są już przygotowane pozostaje tylko włożyć je do wyciskarki i gotowe.



Liczba odwiedzin strony: 1200